Az V. Euroterv Konferenciára jelenik meg a negyedik szám

Kedves Olvasó!

A Ritka Betegségek Nemzeti Terve – egy 2020-ig szóló, szakpolitikai stratégia megvalósítási periódusának most jutottunk túl a felén, ezért érdemes számot vetnünk. Ráadásul a háttér intézmények átszervezésének megtörténte után, a kialakult új struktúra szereplőivel, a ritka betegeket érintő legfontosabb kérdések megtárgyalása nagyban segítené a közös munkát. Ezért is örömteli, hogy az EU RD-Action programjának segítségével ismét megrendezhetjük az (immáron ötödik) Nemzeti Euroterv Konferenciát október 20-án a Szociális és az Egészségügyi Államtitkársággal karöltve.

A konferencián az azonos európai forgatókönyv szerint, a döntéshozói, kormányzati oldal, a döntés előkészítők, az érintett szakmák, a betegszervezetek, és az egészségipar magas szintű képviselői, európai szinten koordinált témakörökben fogják megtárgyalni a hazai helyzetet és teendőket, a sajtó kitüntetett figyelme mellett.

Ebből az alkalomból jelenik meg a Fehérholló negyedik száma (letölthető verzió), amiben igyekeztünk összefoglalni a közelmúlt legfontosabb történéseit.

A lapozható on line verzió itt olvasható.

Fogadják szeretettel!

Üdvözlettel:

a szerkesztőség